Україна отримає нові партії дронів від країн-партнерів

розвідувальний дрон Vector
Фото: quantum-systems.com

Канада, Литва, Нідерланди та Німеччина оголосили нові внески

На позачерговому засіданні Коаліції дронів, до якої входять провідні країни-партнери України, обговорили ситуацію на полі бою та нагальні потреби ЗСУ для відбиття атак ворога.. Про це у понеділок, 15 квітня, повідомили у Міністерстві оборони України.

За результатами засідання, країни підтвердили свої попередні внески та зробили нові обіцянки щодо додаткової допомоги Україні безпілотними літальними апаратами. Зокрема:

  • Канада влітку розпочне передачу 450 багатоцільових БПЛА SkyRanger.
  • Литва виділить 3 мільйони євро на виробництво FPV-дронів для України.
  • Нідерланди підтвердили наміри контрактування партії дронів Heidrun RQ-35 на 200 млн євро у співпраці з Данією та Німеччиною.
  • А Німеччина передасть розвідувальні дрони VECTOR 211.

“Ситуація на фронті змінюється щодня, ворог продовжує атакувати цивільні об’єкти, особливо енергетичну інфраструктуру. Ми потребуємо інструментів для асиметричної відповіді. Час для обговорення рішень спливає, нам це потрібно вже зараз”, — звернулася до учасників засідання заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Довідково: Коаліція дронів офіційно стартувала в межах роботи Контактної групи з питань оборони України. Співлідерами коаліції є Велика Британія та Латвія. Також до Коаліції доєднались: Данія, Естонія, Литва, Канада, Нідерланди, Німеччина та Швеція. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності