Уряд виділив ще 5 мільярдів гривень на дрони для ЗСУ

Фото ілюстративне

Конкретних Подробиць про те, як будуть використані виділені гроші, уряд не оприлюднив

Кабінет міністрів України виділив ще 5 мільярдів гривень на Сили оборони України. Гроші підуть на купівлю дронів, повідомив у понеділок, 18 березня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Додаткові 5 млрд грн виділили сьогодні для сил безпеки й оборони. Кошти будуть спрямовані на закупівлю дронів, необхідних для наших захисників на передовій», — заявив прем’єр-міністр.

Він також запевнив, що кожна гривня, що надходить у держбюджет у вигляді податків, буде йти на посилення обороноздатності України.

Як повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко, гроші на ударні дрони виділять з резервного фонду держбюджету. За її словами, загалом на сьогодні вже укладено угод з виробниками БПЛА на суму близько 30 мільярдів гривень, в процесі перебуває підготовка контрактів на суму 14 мільярдів гривень.

Як повідомляв раніше LVIV.MEDIA, на початку березня Міноборони оголосило першу в історії закупівлю дронів для ЗСУ через систему електронних закупівель Prozorro. Загалом у рамках цієї закупівлі передбачається купити 20 тисяч дронів загальною вартістю 3 млрд грн.

Наразі невідомо, як саме закуповуватимуть дрони за виділені 18 березня 5 мільярдів гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності