• Головна
  • Україна
  • На Київщині колаборант прикинувся монахом і допомагав росіянам

На Київщині колаборант прикинувся монахом і допомагав росіянам

Фото СБУ

Чоловік поселив у себе окупантів та допомагав їм грабувати місцевих жителів

На Київщині псевдомонах отримав 10 років тюрми за колабораційну діяльність під час окупації Бучанського району, повідомила у п’ятницю, 12 квітня, Служба безпеки України.

Як сказано в повідомленні, під час окупації селища Андріївка в Бучанському районі чоловік вдягнув рясу монаха та прийшов на позиції російських військ. Там він запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

Спочатку він «розквартирував» у власному будинку підрозділ окупантів, а потім забезпечував загарбників харчами й «наводив» їх на помешкання односельчан. Згодом росіяни ці будинки грабували.

Крім того, колаборант «освячував» колони російської бронетехніки, які рухались у напрямку передової, хоча насправді ніякого відношення до релігійного середовища не мав.

Як стверджує СБУ, в обмін на співпрацю з росіянами чоловік мав «привілеї» на вільне пересування по території громади та відвідування штабу окупантів. Після звільнення району він залишився у селищі і сподівався «відсидітись» у власному помешканні, але СБУ затримала його у квітні 2022 року — невдовзі після деокупації Київщини.

Чоловік погодився співпрацювати зі слідством, тому суд визнав його винним у колабораційній діяльності й засудив до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності