• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала колаборанта, який півтора року ховався у своєму будинку

СБУ затримала колаборанта, який півтора року ховався у своєму будинку

На Харківщині СБУ затримала колаборанта.

Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна

СБУ затримала колаборанта, який допомагав росіянам викрадати українців під час боїв за Харків. Про це 11 квітня повідомила Служба безпеки України.

Здавав росіянам українських патріотів

Ним виявився 46-річний мешканець селища Козача Лопань, який у період окупації став помічником місцевого ставленика росіян. На цій посаді він брав участь у викраденні жителів громади та пограбуванні їхнього приватного майна. Для цього зловмисник передавав окупантам інформацію про українських патріотів та їхніх родичів. Насамперед він здавав родини колишніх військовослужбовців та працівників правоохоронних органів.

За даними слідства, росіяни вдиралися до будинків людей та, погрожуючи розстрілом, вивозили їх до російської катівні. Оселі затриманих окупанти розграбовували. Більшу частину викраденого, особливо комп’ютерну та побутову техніку, росіяни відправляли до Росії.

Після деокупації регіону колаборант залишився у селищі, де майже півтора року намагався ховатися, майже не виходячи з приватного будинку. На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за пособництво державі-агресору. Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що кіберфахівці Служби безпеки України перешкодили втечі з України колишнього народного депутата від Партії регіонів Владислава Лук’янова, який у 2020 році став депутатом Бахмутської міськради від забороненої ОПЗЖ та пішов на співпрацю з окупантами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності