• Головна
  • Україна
  • Вступ до ЄС: Зеленський закликав розпочати переговори про членство України в червні

Вступ до ЄС: Зеленський закликав розпочати переговори про членство України в червні

Володимир Зеленський

Володимир Зеленський закликав розпочати переговори щодо вступу в ЄС та запросити Україну в НАТО

У четвер, 11 квітня, під час саміту у Вільнюсі президент Володимир Зеленський заявив, що Європейський Союз повинен офіційно розпочати переговори про вступ України в червні цього року. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Початок переговорів щодо членства України

Володимир Зеленський наголосив, що Росія має відчувати: єдності у Європі більше, ніж суперечностей. Крім того, він зазначив, що НАТО має запросити нашу державу до Північноатлантичного союзу.

“Усі суперечності, які є у Європі, мають долатися в демократичний спосіб та в перемовинах рівних. І час, який можемо використати для зближення, маємо використати, не втрачаючи жодного дня, а не те що місяця. Червень – це час, коли правильно буде почати фактичні перемови про вступ України в Євросоюз. Європі потрібен цей сигнал її власної сили, щоб у Путіна не було спокуси подумати, нібито Європа виявляє слабкість”, — зазначив Зеленський.

Президент України також сподівається, що червень стане важливим і щодо Формули миру. Він запросив країни – учасниці саміту взяти участь у першому інавгураційному Глобальному саміті миру у Швейцарії та закликав залучити до нього світових лідерів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності