• Головна
  • Україна
  • Колишнього нардепа-регіонала затримали на Одещині під час втечі за кордон

Колишнього нардепа-регіонала затримали на Одещині під час втечі за кордон

Владислав Лук’янов

Владислав Лук’янов був депутатом Бахмутської міськради від нині забороненої ОПЗЖ і пішов на співпрацю з окупантами

Кіберфахівці Служби безпеки України перешкодили втечі з України колишнього народного депутата від Партії регіонів, який у 2020 році став депутатом Бахмутської міськради від забороненої ОПЗЖ та пішов на співпрацю з окупантами. СБУ не називає імені чоловіка, але порівняння даних від СБУ зі списком депутатів Бахмутської міськради свідчить, що йдеться про Владислава Лук’янова — він єдиний з цього списку має 60 років і входить до ОПЗЖ, а раніше був народним депутатом від Партії регіонів.

Владислав Лук’янов був народним депутатом кількох скликань Верховної Ради. Востаннє пройшов до парламенту в 2012 році. у 2020 році він став депутатом міськради Бахмута від забороненої ОПЗЖ. Як стверджує СБУ, після захоплення частини регіону фігурант пішов на співпрацю з росіянами й перереєстрував власну компанію інтернет-провайдера за російським законодавством. Крім того, він надав ФСБ повний доступ до наявного обладнання, що дозволило російській спецслужбі контролювати інтернет-активність місцевого населення.

Сам Лук’янов переїхав на підконтрольну Україні територію й керував компанією у віддаленому режимі. Саме він розпорядився регулярно сплачувати кошти до російського бюджету у вигляді податків та зборів. «Тим самим він фінансував військово-промисловий комплекс Росії та її окупаційні угруповання, які воюють проти України», — наголосили в СБУ.

Крім того, СБУ стверджує, що депутат публічно виправдовував збройну агресію РФ, про що неодноразово розповідав у чатах прокремлівських Телеграм-каналів. Згодом він вирішив втекти за кордон як особа непризовного віку, адже йому вже виповнилося 60 років. Чоловіка затримали на Одещині.

Під час обшуку у затриманого вилучено мобільний телефон та чорнові записи із доказами його злочинних дій. Наразі Лук’янову оголосили підозру у виправдовуванні російської агресії, однак у процесі розслідування йому можуть інкримінувати інші статті ККУ.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності