• Головна
  • Україна
  • Після інциденту з журналістом начальника Солом’янського ТЦК понизили в посаді

Після інциденту з журналістом начальника Солом’янського ТЦК понизили в посаді

Працівники ТЦК підходять до журналіста Євгенія Шульгата в супермаркеті в Оболонському районі Києва, 1 квітня 2024, фото «Слідство.Інфо»

Представники Солом’янського ТЦК намагалися вручити повістку журналістові, який опублікував розслідування про статки бригадного генерала СБУ Іллі Вітюка

Начальника Соломʼянського ТЦК та СП в Києві перевели на нижчу посаду після того, як військовослужбовці цієї структури намагалися вручити повістку журналістові Євгенію Шульгату в іншому районі міста. Про це у вівторок, 9 квітня, повідомили в Генштабі ЗСУ.

«Згідно з наказом головнокомандувача Збройних сил України, начальника Соломʼянського територіального центру комплектування та соціальної підтримки після інциденту з журналістом “Слідство.Інфо” переведено на інше місце служби», — заявили у Генштабі, відповідаючи на запит «Української правди».

Там пояснили, що, згідно з цим рішенням, його переведуть на нижчу посаду одного з бойових підрозділів Збройних сил України. Також у Генштабі зазначили, що ухвалили таке рішення після детального розгляду всіх обставин інциденту і встановленої інформації.

Скандал з журналістом, СБУ і ТЦК: що відомо

5 квітня журналіст агенції «Слідство.Інфо» Євгеній Шульгат опублікував розслідування про статки бригадного генерала СБУ, голови департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. У ньому, зокрема, йшлося про те, що його дружина за час війни купила елітну квартиру. Водночас жінка відмовилася розповідати, звідки взяла гроші на купівлю дорогої квартири. Попри те, що вона за два роки як ФОП заробила понад 23 млн грн, журналісти не змогли знайти жодних даних про юридичні послуги, за які Юлія Вітюк отримує понад 1 млн грн на місяць: ні адреси офісу, ні контактних даних для клієнтів.

Невдовзі після виходу цього розслідування стало відомо, що у процесі підготовки матеріалу, а саме 1 квітня, його авторові Євгенію Шульгату працівники Солом’янського ТЦК намагалися вручити повістку в супермаркеті, розташованому в Оболонському районі Києва. Водночас працівники ТЦК підходили до журналіста цілеспрямовано і вже знали його ім’я. Людей у військовій формі на журналіста навів цивільний чоловік — журналісти встановили, що ним виявився працівник департаменту Вітюка Олексій Біленко. Цей інцидент вже розслідують правоохоронці.

9 квітня стало відомо, що голова СБУ Василь Малюк відсторонив Іллю Вітюка з займаної посади та відправив його на передову.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності