Українські футболісти отримали бронь від мобілізації

Футбол

Мінспорту надало кільком футбольним клубам статус критично важливих установ

Міністерство молоді та спорту України надало у 2023-2024 роках спеціальний статус критично важливих для економіки кільком футбольним клубам та Українській асоціації футболу. Це означає, що ключові гравці цих клубів будуть звільнені від мобілізації на військову службу.Про це йдеться у наказах Міністерства молоді та спорту України.

Бронь отримали лише половина працівників

До списку критично важливих увійшли футбольні клуби: "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь" та "Шахтар". Також спеціальний статус отримала Українська асоціація футболу. Цей статус дозволяє забронювати від мобілізації частину гравців та інших працівників спортивних клубів. Згідно з законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" визначено, що бронь можуть отримати лише 50% від кількості військовозобов'язаних працівників підприємства, установи чи організації.

Бронювання футболістам надали для того, щоб забезпечити безперебійну роботу спортивних організацій в особливий період. Це необхідно для того, щоб зберегти кадровий потенціал українського футболу.

Раніше президент НОК Вадим Гутцайт зазначав, що частину спортсменів та тренерів вже вдалося забронювати, але захистити від мобілізації всіх поки неможливо.

Нагадаємо, у серпні минулого року у Івано-Франківську військкомати брали на фіктивну службу родичів очільників міста і футболістів. Так звані військовослужбовці могли не проходити службу та проводити час, як їм зручно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності