Парафутболісти-ветерани з Львівщини гратимуть у чемпіонаті в Польщі

Парафутболісти-ветерани з Львівщини гратимуть у чемпіонаті в Польщі

Pokrova Lviv AMP — перший в Україні футбольний клуб в якому грають військовослужбовці з ампутаціями

Футбольний клуб ветеранів з ампутаціями Pokrova Lviv AMP став учасником чемпіонату Польщі PZU Amp Futbol Ekstraklasa 2024 — про це у неділю, 21 січня, повідомили в Управлінні молоді та спорту Львівської ОВА. Pokrova Lviv AMP — це перший футбольний клуб в Україні, у якому грають чоловіки із ампутаціями.

Pokrova Lviv AMP — перша футбольна команда в Україні, у складі якої грають ветерани з ампутаціями. На початку березня 2024 року парафутболісти з Львівщини представлятимуть Україну на чемпіонаті з футболу на милицях PZU Amp Futbol Ekstraklasa 2024 у Польщі.

У команді сім гравців. За правилами гри, на воротах стоїть голкіпер з ампутаціями рук, а на полі грають футболісти на милицях — з ампутаціями ніг.

До слова, єдиний в Україні футбольний клуб ветеранів без кінцівок — Pokrova Lviv AMP заснований кілька місяців тому, у вересні 2023 року. Команду створили з ініціативи отців Салезіянського згромадження УГКЦ. Pokrova Lviv AMP — базова команда національної збірної України з футболу серед гравців з ампутацією кінцівок, яка восени посіла друге місце в Лізі Націй-2023. А чемпіонат у Польщі, у якому братимуть участь футболісти Pokrova Lviv AMP, запланований на 2-3 березня 2024 року.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності