• Головна
  • Спорт
  • Новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко

Новим президентом Української асоціації футболу став Андрій Шевченко

Андрій Шевченко — новий президент УАФ, фото Ігоря Бурбаса

Одним з віцепрезидентів УАФ став Сергій Ребров

Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу (УАФ), він замінив на цій посаді Андрія Павелка, який з червня 2023 року перебуває під вартою. За відповідне рішення проголосували делегати на позачерговому Конгресі УАФ у четвер, 25 січня, повідомило «Суспільне».

47-річний Шевченко був єдиним кандидатом на пост президента УАФ, якого висунули на цю посаду усі постійні члени УАФ за місяць до виборів. Після того він підтвердив, що братиме участь у виборах. Безпосередньо на Конгресі за Шевченка проголосували 93 делегати УАФ. Тих, хто б утримувався або проголосував проти, не було.

На посаді президента УАФ Андрій Шевченко замінить Андрія Павелка, який обіймав цю посаду з 2015 року. З червня 2023 року Павелко перебуває під вартою без права внесення застави. Його підозрюють у причетності до фінансових махінацій з будівництвом заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів. Крім того, проти Павелка відкрили кримінальне провадження щодо можливого розкрадання бюджетних коштів на будівництво футбольних полів на 270 млн грн.

Перед виборами новий президент УАФ провів кілька зустрічей з членами асоціації у Києві, Львові та Харкові. Попередній досвід діяльності на посаді футбольного функціонера у Андрія Шевченка відсутній. До Конгресу він також не презентував своєї команди та публічно не назвав план діяльності, з яким балотується на посаду.

В Андрія Шевченка буде один перший віцепрезидент — Павло Бойчук, а також два віцепрезиденти — Сергій Ребров та Олександр Шевченко. Генеральним секретарем став Ігор Грищенко.

Хто такий Андрій Шевченко — новий президент УАФ

Андрій Шевченко народився на Київщині. Кар’єру футболіста почав ще у дитинстві. Перша поява Андрія Шевченка в дорослому футболі відбулася у сезоні 1992/93. Із 12 м'ячами він став найкращим бомбардиром першолігової команди «Динамо-2». Потім його запросили в молодіжну збірну України, і він з'явився у вищій лізі — вперше вийшов на заміну 8 листопада 1994 року.

Влітку 1999 року перейшов до італійського «Мілану», який заплатив за Андрія Шевченка 25 млн доларів. У 2006-2008 роках грав у лондонському «Челсі», а потім повернувся до «Мілану», де грав до 2009 року. Далі повернувся в «Динамо» і влітку 2012 року завершив кар’єру.

З 2016 до 2021 року був головним тренером національної збірної України з футболу, а упродовж двох місяців у 2021-2022 (листопад-січень) очолював італійський клуб «Дженоа».

З січня 2022 року офіційно перебував без роботи. У травні 2022 року став амбасадором платформи United24, а у вересні 2023 — позаштатним радником президента України.

У 2012 році балотувався у Верховну Раду України від партії «Україна — Вперед!» Наталії Королевської, був другим номером у виборчому списку. Однак тоді партія не набрала необхідну кількість голосів та не увійшла до Парламенту.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності