• Головна
  • Спорт
  • УЄФА оштрафував збірну України за расистські вигуки вболівальників на матчі з Італією

УЄФА оштрафував збірну України за расистські вигуки вболівальників на матчі з Італією

Наступний матч збірної України пройде при частково порожніх трибунах, фото УАФ

Окрім штрафу, УЄФА зобов’язав провести наступний матч збірної з частково порожніми трибунами

Дисциплінарний комітет УЄФА оштрафував збірну України за поведінку вболівальників на матчі кваліфікації Євро-2024 з футболу проти збірної Італії. Матч проходив у Леверкузені на стадіоні «БайАрена» й завершився внічию з рахунком 0:0.

Як повідомив офіційний сайт УЄФА, через прояви расизму з боку українських уболівальників Українська асоціація футболу (УАФ) зобов'язана заплатити штраф 20 тисяч євро. Крім того, будуть частково закриті трибуни на наступному домашньому матчі збірної України. УАФ заздалегідь повинна буде залишити порожніми сектори кількістю не менше 5000 місць.

Як зазначає УНІАН, Потенційним наступним "домашнім" поєдинком збірної України може стати фінал плей-офф відбору на Євро-2024, який запланований на 26 березня 2024 року.

Щоб пробитися у фінал відбору на Євро-2024 з футболу, збірній України необхідно в півфіналі обіграти збірну Боснії і Герцеговини. Матч відбудеться 21 березня. У разі успіху, у фіналі українська збірна зустрінеться з переможцем пари Ізраїль - Ісландія. Якщо збірна України успішно пройде плей-офф, то в фінальної частини ЧЄ-2024 зіграє в групі Е з Бельгією, Румунією і Словаччиною.

Це не перший штраф, який УАФ отримує від УЄФА за поведінку вболівальників. Так, у жовтні УЄФА оштрафував УАФ на 15 тис. євро за расистську поведінку вболівальників, блокування громадських проходів та запалювання фаєрів на вересневих матчах проти Англії та Італії. Тоді УЄФА також обмежив кількість українських уболівальників на трибунах.

Додамо, що на час повномасштабної війни збірна України проводить домашні матчі на закордонних стадіонах.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності