• Головна
  • Україна
  • Футболістів-військових з ампутаціями не випустили за кордон — у «Покрова АМП» прокоментували

Футболістів-військових з ампутаціями не випустили за кордон — у «Покрова АМП» прокоментували

Фото: Pokrova Lviv AMP Football

Більшість гравців «Покрова АМП» є чинними військовими, які не мають дозволу на виїзд з України

Футболістів клубу «Покрова АМП», до якої входять військовослужбовці з ампутацією кінцівок, 27 січня не випустили за кордон. Деякі гравці не мали дозволу на виїзд з України, повідомили у ДПСУ. Відомо, що команда прямувала на турнір, який пройде у Польщі у неділю, 28 січня.

Прикордонники встановили, що більшість гравців зі складу команди є чинними військовослужбовцями, які не мали необхідних документів на перетин кордону.

«Попередньо встановлено, що керівництвом футбольної команди не до кінця вжито необхідних дій щодо відстеження питання з погодженнями дозволів для команди та отримання позитивного результату розгляду листів», — написали у пресслужбі ДПСУ.

Тренер команди Богдан Мельник у коментарі LVIV.MEDIA повідомив, що «Покрова АМП» їхала на офіційний передсезонний кубок чемпіонату Польщі, який відбудеться у місті Жешув у неділю, 28 січня.

«До прикордонників немає ніяких запитань, вони діяли згідно з законодавством. Тут більше звернення до держави, адже треба передбачити умови і механізм, за яким спортсменів із ампутаціями можна було б законно випустити за кордон. У березні почнеться офіційний чемпіонат у Польщі, де ми будемо представляти Україну, тоді нам теж треба буде виїхати», — сказав тренер клубу «Покрова АМП».

Богдан Мельник зазначив, що частина гравців, які є цивільними чи які отримали дозволи від військових частин, змогли виїхати до Польщі.

Нагадаємо, у Львові 20 січня презентували футбольний клуб «Покрова АМП». Це перший футбольний клуб в Україні, створений з військових, які отримали ампутації під час бойових дій. Ініціаторами створення команди є отці салезіяни св.Івана Боско УГКЦ. Зараз у команді 14 гравців, які вже пройшли лікування і перебувають на реабілітації.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності