• Головна
  • Україна
  • Вбивця підлітка в київському фунікулері був п’яний і не визнає вину

Вбивця підлітка в київському фунікулері був п’яний і не визнає вину

Київський фунікулер, фото КМДА

ДБР повідомило подробиці про водія УДО, який убив 16-річного хлопця

Відсторонений військовослужбовець Управління державної охорони, підозрюваний у вбивстві 16-річного підлітка Максима Матерухіна на станції київського фунікулера, не визнає своєї провини. Експертиза показала, що на момент злочину він був напідпитку, повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сапьян.

Вона спростувала інформацію про те, що підозрюваний — колишній працівник ДБР.

«Соцмережами почала ширитися дезінформація, що нібито це колишній працівник ДБР. Наголошую, що це не відповідає дійсності! Це військовослужбовець, водій Управління державної охорони» — сказала Сапьян у вівторок, 9 квітня, в ефірі телемарафону.

Вона наголосила, що підозрюваного відсторонили від виконання обов’язків в Управлінні державної охорони, він перебуває в СІЗО. 9 квітня йому також обрали запобіжний захід — тримання під вартою на 60 днів, тобто до 5 червня, без права внесення застави.

Радниця уточнила, що на момент скоєння злочину військовослужбовець не був при виконанні службових обов’язків.

За результатами експертизи, підозрюваний був напідпитку (1,2 проміле алкоголю в крові). «Сам підозрюваний наразі не визнає своєї провини. Він посилається на ст. 63 статтю Конституції України, яка говорить, що кожен з нас має право відмовитися давати показання чи свідчення проти себе», — додала Сапьян, яку цитує «Бабель».

Вона також наголосила, що разом з загиблим на місці інциденту було ще семеро хлопців, всі вони наразі дають свідчення.

Вбивство в київському фунікулері: подробиці

Ввечері 7 квітня у соцмережах зʼявилась інформація, що в Києві на станції фунікулера хлопець під час сварки розбив скло й уламком смертельно порізав іншого юнака. Конфлікт стався на верхній станції фунікулера, що виходить до будівлі Міністерства закордонних справ і Михайлівського монастиря. У «Київпастрансі» о 20:01 повідомляли про призупинення руху через «хуліганський випадок».

8 квітня ДБР відкрило провадження за фактом смерті підлітка на станції фунікулера. Зʼясувалося, що нападник працював в Управлінні державної охорони України. У ДБР стверджували, що під час конфлікту правоохоронець штовхнув підлітка, той впав, розбив головою скло й отримав смертельний поріз шиї. Того ж дня чоловіка затримали й оголосили підозру в умисному вбивстві.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності