За випадкове вбивство племінника під час полювання мешканець Сколе уник тюремного ув’язнення

За випадкове вбивство племінника під час полювання мешканець Сколе уник тюремного ув’язнення

Куля влучила в шию, 38-річний мисливець загинув на місці

13 лютого 2024 року Сколівський районний суд Львівщини виніс вирок 63-річному мешканцю міста Сколе Роману Ш., який у вересні минулого року з необережності застрелив на полюванні свого племінника, йдеться в оприлюдненому вироку суду.

Нещасний випадок стався 23 вересня 2023 року, близько 23:00. Іван Б. разом зі своїм 38-річним племінником, мешканцем Львова, вирушили на полювання в урочище “Карпина Яма” Бескидського лісництва на Стрийщині. Як розповів на суді обвинувачений, на полюванні вони з родичем розійшлися у різні боки. За деякий час чоловік помітив рух і вистрелив. Проте поцілив не у звіра, а у свого племінника, який був на відстані 70 метрів.

Куля від мисливського карабіна “Сайга” влучила 38-річному племіннику у шию. Він помер на місці. Роман Ш. на суді свою провину визнав повністю. Сказав, що вже відшкодував збитки родичам загиблого. Вони ж, своєю чергою, також просили у суді призначити обвинуваченому мінімальне покарання.

Тож суддя Сколівського районного суду Львівщини Юрій Ясінський вирішив за вбивство через необережність позбавити обвинуваченого волі на 3 роки. І одразу ж звільнив його від відбування основного покарання з випробувальним строком на 2 роки. Окрім того, суд стягнув з обвинуваченого на користь держави 24 тис. 378 грн за проведені експертизи.

До слова, на Львівщині з 8 серпня 2022 року діє повна заборона полювання на усіх тварин до завершення воєнного стану.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності