Браконьєра, який застрелив червонокнижного лося в лісі біля Дрогобича, оштрафують

Браконьєра, який застрелив червонокнижного лося в лісі біля Дрогобича, оштрафують

Єгерям вдалося зловити одного з браконьєрів

У неділю, 4 лютого, у Раневицькому лісництві біля Дрогобича троє браконьєрів застрелили лося. Про це LVIV.MEDIA повідомив лісничий Василь Дмитришин.

Зранку 4 лютого постріли у лісі почули єгері та вирушили на пошуки тих, хто стріляє. Обійшовши ліс, вони знайшли убитого лося. Браконьєрів поряд з ним вже не було. Єгері та лісники виставили у лісі фотопастки та оточили територію. За деякий час до лося повернулося троє чоловіків. Єгері спробували затримати їх, проте зловити вдалося лише одного, 40-річного мешканця Дрогобича. Двоє інших втекли на автомобілі. Єгері та лісничий викликали на місце злочину правоохоронців.

Василь Дмитришин підозрює, що за твариною тривалий час слідкували, вивчали місця, де вона ночує та харчується. Убили лося з мисливського карабіна з оптикою.

На Львівщині діє заборона на полювання на усіх тварин до завершення воєнного стану. Проте полювання на лося заборонене ще з 2019 року, відколи тварину внесли до Червоної книги України. За останні роки популяція лосів в Україні дуже скоротилась.

Збитки від убивства лося, за словами лісничого, можуть становити понад 100 тис. гривень. А покарання за убивство тварини, занесеної до Червоної книги, — кримінальна відповідальність.

Наступного дня, у понеділок, 5 лютого, Державна екологічна інспекція повідомила, що на порушника склали адміністративні протоколи за порушення правил полювання і вимог щодо охорони видів тварин і рослин, занесених до Червоної книги. Максимальне покарання, яке загрожує затриманому мисливцеві — штраф у розмірі від 60 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Спеціалісти Держекоінспекції також зменшили розмір збитків від вбивства лося й оцінили їх у 80 тис. грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності