• Головна
  • Україна
  • Намагаючись втекти в Румунію ухилянт 6 днів блукав Карпатами та зустрівся з риссю

Намагаючись втекти в Румунію ухилянт 6 днів блукав Карпатами та зустрівся з риссю

Рись

Чоловік пішки пройшов 70 кілометрів

42-річний харків’янин шість днів блукав українськими Карпатами, щоб нелегально потрапити до Румунії. Його затримали надвечір у Верховинському районі Івано-Франківської області, чоловік розповів, що пережив зустріч з дикими звірами. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Прикордонний наряд побачив чоловіка з рюкзаком, який рухався засніженим схилом неподалік українсько-румунського кордону. Чоловік зізнався, що планував незаконно дістатися до однієї з країн ЕС, але не підозрював, що подорож буде такою важкою та небезпечною.

Чоловік кілька разів втрачав орієнтування у гірській місцевості та подолав пішки 70 кілометрів. “П’ять ночей “турист” спав просто неба у спальному мішку, неодноразово чув вовків, кабанів та оленів, а в один з днів зустрів на полонині карпатську рись”, — розповідають прикордонники.

За спробу незаконного перетину державного кордону на правопорушника склали протокол за спробу незаконного перетину держкордону. Прикордонники попереджають, що наразі на високогірних ділянках кордону з Румунією висота снігового покриву сягає від 1,5 до 2-х метрів, також прикордонники часто спостерігають різкі зміни погодних умов.

Нагадаємо, у січні лісничому Приполонинного лісництва національного природного парку “Сколівські Бескиди” Олексію Вовкуновичу вдалося зазнимкувати молоду рись. В урочищі села Мита Стрийського району вже два роки спостерігають за самкою рисі з рисеням. Очевидно малеча підросла і перейшла до самостійного життя, бо саме вийшло з лісу. Лісничому випадково вдалося зробити фото звіра з автомобіля.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності