• Головна
  • Україна
  • Командувача ОК “Захід” Сергія Літвінова звільнили з посади

Командувача ОК “Захід” Сергія Літвінова звільнили з посади

Сергій Літвінов

Окрім нього також звільнений командувач ОК “Південь” — Андрій Ковальчук

У вівторок, 9 квітня, стало відомо про звільнення двох командувачів Оперативного Командування. Йдеться про Сергія Літвінова — командувача військ Оперативного командування “Захід” та Андрія Ковальчука — командувача Оперативного командування “Південь” Сухопутних військ ЗСУ, повідомив нардеп Олексій Гончаренко.

За даними нардепа замість знятих з посад, новим командувачем ОК "Південь" призначено полковника Геннадія Шаповалова, колишнього комбрига 59-ї бригади. ОК "Захід" очолить бригадний генерал Володимир Шведюк, який раніше був заступником командувача сил ТРО ЗСУ, а з березня 2022 року – начальником штабу угруповання Об’єднаних сил.

Сергій Літвінов — генерал-майор Збройних сил України,був призначений командувачем ОК “Захід” 9 серпня 2021 року. Командував військами Оперативного командування «Захід» три роки. До того був заступником командувача ОК «Північ» з бойової підготовки та командиром 17-ї окремої танкової бригади.Тричі нагороджений орденом Богдана Хмельницького різних ступенів, зокрема за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Андрій Ковальчук очолював ОК "Південь" з 9 серпня 2021 року. Він брав активну участь у звільненні правобережжя Херсонщини, а також керував діями українських військ на Одещині, Запоріжжі й Миколаївщині, завдавши значних втрат російським окупантам та змусивши їх відступити. Згідно з повідомленням нардепа Олексія Гончаренка, генерал Ковальчук переведений на посаду начальника Військової Академії.

Наразі офіційних причин звільнення Ковальчука та Літвінова не повідомляли. “Це не останні кадрові зміни в ЗСУ,” — зазначив Олексій Гончаренко.

Новина доповнюється…

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності