Стали відомі наслідки нічного удару росіян по Україні

Фото Сергія Лисака

ППО збила 17 «шахедів»

У ніч на неділю, 7 квітня, росіяни атакували Україну дронами-камікадзе Shahed, випустивши загалом 17 дронів. Усі з них вдалося збити. Водночас мер Харкова повідомив про влучання у місті. Також увечері росіяни атакували Одесу балістичною ракетою.

Атака «шахедами» у ніч на 7 квітня

11 «шахедів» збили на Дніпропетровщині. Однак, як повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, у Кам’янському районі через падіння уламків пошкоджено декілька будівель та автівки. Про постраждалих чи загиблих не повідомлялося.

У Харкові теж збивали ворожі «шахеди». За словами голови обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, пошкоджено приватний будинок. Постраждав 62-річний чоловік, який отримав осколкові поранення. 64-річній жінці та 87-річному чоловікові надали медичну допомогу на місці. Мер Харкова Ігор Терехов заявив, що у приватний будинок влучив дрон.

Згодом Синєгубов уточнив, що внаслідок удару пошкоджені 10 приватних будинків, дитячий садок, три п’ятиповерхівки, три автомобілі.

Командувач Повітряних сил Микола Олещук зазначив, що дрони цієї ночі збивали над Харківщиною, Дніпропетровщиною та Полтавщиною. За його інформацією, До відбиття атаки, зокрема, залучали засоби радіоелектронної боротьби.

Вечірній ракетний удар по Одесі 6 квітня

Крім того, як повідомили в Силах оборони півдня України, пізно ввечері росіяни випустили ракету, імовірно «Іскандер-М», по Одесі, спрямувавши її на припортову інфраструктуру. Внаслідок удару виникла пожежа, яку вогнеборці оперативно ліквідували. Зазнали руйнувань адміністративна та технічна будівлі. Постраждала співробітниця одного з навколишніх підприємств — в неї акубаротравма. Командувач ПС Микола Олещук зазначив, що цю ракету росіяни випустили з окупованого Криму.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності