• Головна
  • Україна
  • Єпископ ПЦУ привезе на Закарпаття копію Туринської плащаниці

Єпископ ПЦУ привезе на Закарпаття копію Туринської плащаниці

На Закарпаття привезуть копію Туринської плащаниці.

Її встановлять в єпархіальному храмі преподобного Амфілохія Почаївського в Ужгороді

На Закарпаття привезуть копію Туринської плащаниці. Про це 1 квітня повідомила Закарпатська єпархія Православної Церкви України. Копію святині світового масштабу — Туринської Плащаниці до Ужгорода привезуть з Італії.

Копія Туринської Плащаниці прибуде до Ужгорода

Як повідомили на сторінці Закарпатської єпархії ПЦУ, копію Туринської Плащаниці, освячену біля оригіналу, привезуть 7 квітня до єпархіального храму преподобного Амфілохія Почаївського (вул. Станційна,16 а) в Ужгороді.

Також цього дня відбудеться чин оновлення храму за участі єпископату та духовенства ПЦУ. "27 березня, перебуваючи з відрядженням в Італії, єпископ Ужгородський і Закарпатський Варсонофій помолився на місці, де зберігається оригінал, та освятив там сертифіковану копію і негатив 1:1 Плащаниці", — зазначають на сторінці єпархії.

Туринська Плащаниця – унікальна святиня християнського світу. Це лляне полотно, в яке, як вважається, було загорнуте тіло Христа після його розп’яття. Оригінал Плащаниці зберігається у кафедральному соборі святого Івана Хрестителя міста Турин в Італії. Для вшанування вірянам Плащаницю виставляють раз на кілька років. Зокрема, останні рази це відбулося у 1998, 2000 та 2015 роках.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності