Замість церкви Московського патріархату на Сихові буде храм ПЦУ

Замість церкви Московського патріархату на Сихові буде храм ПЦУ

Каплицю УПЦ (МП) демонтували у квітні цього року

У Сихівському житловому масиві зведуть Свято-Преображенський кафедральний собор ПЦУ. Він постане на проспекті Червоної Калини, 89 на території, де ще до квітня 2023 року стояла й незаконна каплиця УПЦ Московського патріархату. Рішення про це у середу 23 серпня прийняли депутати Львівської міської ради.

Львівські обранці затвердили релігійній громаді Львівсько-Сокальської єпархії Української православної Церкви (Православної церкви України) парафії у Сихівському районі міста Львова" проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки та надали їй  у постійне користування земельну ділянку площею 0,7640 га на просп. Червоної Калини, 89 для будівництва Свято-Преображенського кафедрального собору.

Нагадаємо, що мешканці Львова вже неодноразово висловлювали свій протест проти існування в цьому районі міста незаконної споруди московської церкви. Торік у травні на стінах храму УПЦ на Сихові з’явилися написи "Дім Путіна", "ФСБ", "русня", та інші слова, які ілюстрували проросійський та колабораціоністський характер діяльності УПЦ (МП). А у квітні цього року одна з вірянок церкви МП заявила, що війну з Росією почали ”щирі українці”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності