• Головна
  • Україна
  • ПЦУ вилучила з церковного календаря день святого Олександра Невського

ПЦУ вилучила з церковного календаря день святого Олександра Невського

ПЦУ вилучила з церковного календаря день святого Олександра Невського

Львівський науковець став головою Синодального управління медичного капеланства

Синод Православної церкви України 2 лютого вилучив з церковного календаря день пам’яті святого князя Олександра Невського. Про це йдеться у повідомленні на сайті ПЦУ.

“За поданням Синодальної Календарної комісії було вирішено: … 5. Вилучити з Церковного календаря Православної Церкви України день пам’яті блгв. кн. Олександра Новгородського (Невського), в схимі Олексія, 23 листопада”, — зазначено в новині.

Натомість Православна церква України запровадила низку нових релігійних свят і пам’ятних дат. Зокрема, щороку у четверту суботу листопада відзначатиметься Поминальна субота в пам’ять всіх в Україні голодом заморених, 26 листопада буде Днем пам’яті преподобного Стиліана Пафлагонського, 3 лютого — святом знайдення мощей святителя Рафаїла (Заборовського), митрополита Київського і всієї Руси, 23 листопада стане додатковим днем святкування пам’яті преподобного Олександра, першоначальника обителі «Невсипущих», а день пам’яті святого преподобного Юстина Челійського (Поповича) у Церковному календарі Православної Церкви України перенесуть з 1 червня на 7 квітня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності