• Головна
  • Україна
  • Сили оборони підсумували втрати Чорноморського флоту Росії за місяць

Сили оборони підсумували втрати Чорноморського флоту Росії за місяць

Корабель "Костянтин Ольшанський"

Пошкоджень зазнали чотири судна і один корабель затонув

Сили оборони півдня повідомили про загальні втрати російського Чорноморського флоту за березень. Інформацію про це розмістили на сторінці Сил оборони півдня України ввечері 31 березня. "Поганий місяць для Чорноморського флоту РФ", — йдеться у повідомленні Сил оборони півдня України.

Втрати Чорноморського флоту РФ за місяць

Військові нагадали, що у березні затонув сторожовий корабель "Сергій Котов".

Крім того, пошкоджень зазнали:

Нагадаємо, 26 березня ЗСУ атакували корабель “Костянтин Ольшанський” з українського берегового ракетного комплексу “Нептун”. Цей десантний корабель Росія вкрала в України у 2014 році під час окупації Криму. Він 9 років стояв у бухті й окупанти його почали розбирати на запчастини. На 10 рік війни росіяни його відновили.

В результаті атаки на Севастополь 23 березня Сили оборони України пошкодили два російські кораблі — “Азов” і “Ямал”. За оцінками воєнної розвідки України, пошкодження ВДК “Ямал” мають критичний характер: пробоїна у верхній палубі зумовила крен на правий борт.

Патрульний катер Чорноморського флоту РФ “Сергій Котов” зазнав атаки 5 березня. Корабель “Сергій Котов” потрапив під удар морського дрона в районі тимчасово окупованої Керчі. Вартість потопленого катера — близько 65 млн доларів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності