Зеленський розповів про п’ять завдань оновленої РНБО

Зеленський провів перше засідання оновленої РНБО, фото Офісу президента

Президент провів перше засідання оновленої Ради національної безпеки та оборони

Президент Володимир Зеленський у п’ятницю, 29 березня, провів перше засідання оновленої Ради національної безпеки й оборони (РНБО) з новим її секретарем Олександром Литвиненком.

«Олександр Валерійович [Литвиненко] працював у РНБО, і зараз цей досвід може поєднати із досвідом роботи на посаді керівника Служби зовнішньої розвідки України. Фактично саме в такому зв’язку – РНБО та СЗР — варто розглядати те, як і над чим далі має працювати Рада нацбезпеки та її Апарат», — сказав президент під час представлення нового секретаря РНБО.

Нові завдання для оновленої РНБО

Володимир Зеленський поставив перед оновленим складом РНБО п’ять завдань:

  • РНБО має більше працювати над прогнозами — тобто президент очікує посилення можливості України прогнозувати та впливати на процеси, від яких залежить її національна безпека;
  • РНБО повинна продовжувати санкційну політику;
  • РНБО має здійснювати доктринальну роботу;
  • РНБО має стежити за інформаційною та кібербезпекою та посилити розвиток спроможностей ударного кіберпотенціалу України;
  • РНБО має контролювати раніше ухвалені рішення, які стосуються оборони України.

«Ми розпочали розробку Української доктрини, яка стане новою основою для політики та стратегічних рішень України. Чіткість національних орієнтирів і системність у їх реалізації — це те, що потрібно і зараз, і після війни. Дуже розраховую, що РНБО в координації з органами влади та іншими суспільними структурами реалізує цю мету», — сказав президент.

Зміни у складі РНБО: Литвиненко замість Данілова

26 березня президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря РНБО. Надалі Данілова переведуть на дипломатичний напрямок. Новим секретарем РНБО став колишній голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності