• Головна
  • Україна
  • Президент ввів у дію рішення РНБО для подолання корупції в судах: що це означає

Президент ввів у дію рішення РНБО для подолання корупції в судах: що це означає

Президент ввів у дію рішення РНБО для подолання корупції в судах: що це означає

Аби відбулася євроінтеграція, треба змінити два закони України

Президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про прискорення судової реформи і подолання корупції в судах.

Про це повідомляє Офіс президента.

«Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 червня 2023 року „Про прискорення судової реформи та подолання проявів корупції у системі правосуддя», — йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що успішна судова реформа є однією із семи ключових вимог Євросоюзу, пов’язаних із євроінтеграцією України. Тим часом РНБО звертається до законодавчих органів щодо необхідності розгляду питання внесення змін до низки чинних законів, а саме — посилення кримінальної відповідальності за порушення у сфері правосуддя, запровадивши позбавлення волі на термін від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

Окрім того, треба внести зміни до Кримінального процесуального кодексу України, аби посилити ролі інституту суду присяжних і розширити випадки його застосування.

Нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що Україна зі свого боку виконає всі вимоги Єврокомісії, необхідні для того, щоб почати переговори про вступ до ЄС до кінця цього року.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності