• Головна
  • Україна
  • Скандальний законопроєкт Безуглої і Третьякової відкликали

Скандальний законопроєкт Безуглої і Третьякової відкликали

Депутатки від ”Слуги народу” Галина Третьякова та Мар’яна Безугла

Йдеться про законопроєкт щодо довічного ув’язнення за привласнення державних функцій

У вівторок, 26 березня, депутатка Галина Третьякова відкликала законопроєкт про довічне позбавлення волі за привласнення державних функцій. За її словами, законопроєкт відправили на доопрацювання.

Раніше одна з авторок законопроєкту депутатка Мар’яна Безугла назвала документ “законопроєктною провокацією”.

Що відомо про законопроєкт Безуглої і Третьякової

Депутатки від ”Слуги народу” Галина Третьякова та Мар’яна Безугла внесли законопроєкт про привласнення державних функцій. Скандальний законопроєкт зареєстрували 20 березня, 25 березня його передали для ознайомлення профільному комітету.

Карати депутатки пропонують тих, хто представлятиме Україну без повноважень та погоджень: на міжнародних заходах; перед уповноваженими особами чи агентами іноземних держав, а також представниками міжнародних організацій.

Згідно із законопроєктом, санкція статті повинна передбачати позбавлення волі на строк від 10 до 12 років. Водночас під час воєнного стану покарання планують зробити ще жорсткішим і ув’язнювати на строк 15 років або на довічно з конфіскацією майна.

Після критики в соцмережах, Безугла назвала документ “законопроєктним жартом” і пояснила, що зареєструвати “можна все”. “Це так мило, як працює законопроєктна провокація. Завтра можу зареєструвати скасування Росії”, — написала депутатка.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності