• Головна
  • Україна
  • Новим уповноваженим з питань зниклих безвісти став Артур Добросердов

Новим уповноваженим з питань зниклих безвісти став Артур Добросердов

Так виглядав Артур Добросердов у 2021 році, фото МВС

Артур Добросердов довгий час працював у прокуратурі, а пізніше — в АРМА і в поліції

Кабінет міністрів призначив на посаду уповноваженого з питань людей, зниклих безвісти за особливих обставин, Артура Добросердова, повідомив у вівторок, 26 березня, представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Громадська організація ZMINA ще у серпні 2023 року повідомляла, що Артур Добросердов буде займатися питаннями безвісти зниклих у структурі МВС. Цю позицію він отримав у межах перерозподілу функцій уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин. Тоді стало відомо про наміри ліквідувати Офіс уповноваженого з питань зниклих безвісти. Утім в уряді заявили, що саму посаду уповноваженого прибирати не будуть, лише функції його офісу передадуть іншим відомствам. Вже у вересні тодішній уповноважений Олег Котенко оголосив, що подає у відставку після того, як уряд обмежив його повноваження.

Уряд вирішив, що перемовини з Росією про повернення тіл тепер вестиме Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими. Водночас діяльність пошукових груп перейде у відання Генштабу ЗСУ, а роботу з Єдиним реєстром зниклих безвісти (який створив Котенко) відтепер вестиме Міністерство внутрішніх справ, зазначає «Громадське».

Що відомо про Артура Добросердова

Артур Добросердов народився у Вінницькій області та закінчив Одеську національну юридичну академію. Кар'єру розпочав у органах прокуратури на посаді старшого слідчого прокуратури Вінниці. З 2010 по 2013 роки працював заступником прокурора Вінниці. У 2013-2014 роках обіймав посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, державної митної служби та державної прикордонної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні прокуратури Вінницької області.

З 2014 по 2015 роки був начальником відділу нагляду за додержанням законів у сфері протидії корупції та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про корупційні правопорушення прокуратури Вінницької області.

У липні 2015 року був призначений начальником відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з корупційними злочинами прокуратури Вінницької області.

З січня 2016 року був заступником прокурора Одеської області. У 2021 році був начальником Південного міжрегіонального територіального управління АРМА. А також тимчасовим виконувачем обов'язків заступника начальника Головного слідчого управління — начальника управління організації досудового розслідування у Нацполіції.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності