• Головна
  • Україна
  • Генерал Ніколюк склав повноваження командувача підготовки Сухопутних військ

Генерал Ніколюк склав повноваження командувача підготовки Сухопутних військ

Віктор Ніколюк. Фото Віктора Ніколюка

Віктор Ніколюк повідомив, чим займатиметься після звільнення з посади очільника Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ

Генерал-майор Віктор Ніколюк склав із себе повноваження командувача Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ. Про це сам Ніколюк повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Говорячи про зміну посади, Ніколюк зазначив, що планує очолити одне зі зʼєднань та один із напрямків фронту.

«Нинішній час вимагає з кожного українця, а, особливо, військового, докладати максимум і більше зусиль для перемоги над російським ворогом. І все це планую зробити, очоливши одне зі зʼєднань та один із напрямків фронту», — написав генерал.

Генерал Віктор Ніколюк: хто він такий

Віктор Ніколюк народився 19 жовтня 1975 року в селі Шишкине на Кіровоградщині. У 2007 році закінчив Національний університет оборони України імені Івана Черняховського.

Під час служби в лавах Збройних Сил України командував розвідувальною ротою, танковим батальйоном та механізованим полком в навчальному центрі “Десна”, був начальником штабу 93-ї ОМБр, а згодом — командиром 92-ї ОМБр.

У березні 2017 року Віктор Ніколюк був призначений начальником 169-го навчального центру, а 5 грудня 2018 року отримав військове звання генерал-майора.

З жовтня 2021 року по березень 2023 року був командувачем ОК «Північ». Командувачем Командування підготовки Сухопутних військ ЗСУ призначений у березні 2023 року, пише «Новинарня».

Кадрові зміни у ЗСУ: що відомо

Кадрові зміни у збройних силах України почалися з лютого 2024 року, коли президент Володимир Зеленський звільнив з посади головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного і призначив на цю посаду Олександра Сирського. Далі у ЗСУ відбулася низка змін: змінилися командувач Підтримки сил ЗСУ, начальник Генштабу, очільник Сил логістики, командувач Сухопутних військ. Також у ЗСУ було проведено інші кадрові зміни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності