• Головна
  • Україна
  • Правоохоронці затримали кілера, який мав убити суддю на Черкащині

Правоохоронці затримали кілера, який мав убити суддю на Черкащині

Правоохоронці затримали кілера, який мав убити суддю на Черкащині

Також затримали організатора замаху на убивство

На Черкащині поліція затримала організатора убивства та кілера, які планували застрелити суддю районного суду області. Про це 20 березня повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань.

Хто планував убивство судді

Правоохоронці отримали інформацію про підготовку до вбивства судді на території Уманського району. Вони встановили, організатора убивства, кілера та можливі мотиви майбутнього злочину.

“До організації вбивства судді одного з районних судів причетний так званий “смотрящий” за Уманню, а як кілера він залучив свого помічника. Серед мотивів, які розглядають правоохоронці, – професійна діяльність судді”, — йдеться у повідомленні.

Планували вбити суддю: на Черкащині поліція затримала «смотрящого» за Уманю та кілера

Планували вбити суддю: на Черкащині поліція затримала «смотрящого» за Уманню та кілераОдин з мотивів - професійна діяльність судді районного суду області. Організатор і кілер затримані в порядку ст. 208 КПК України. Співробітники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Нацполіції отримали інформацію про підготовку до вбивства особи на території Уманського району. Вона підтвердилася, і за цим фактом слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області розпочали досудове розслідування під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури. Під час слідства поліцейські встановили об’єкт злочину, організатора, кілера та можливі мотиви. До організації вбивства судді одного з районних судів причетний так званий «смотрящий» за Уманню, а в якості кілера він залучив свого помічника. Серед мотивів, які розглядають правоохоронці, – професійна діяльність судді. Фігуранти ретельно готувалися до вбивства: слідкували за об’єктом, вивчали його розпорядок дня, місця, в яких найчастіше буває, маршрути пересування, придбали зброю та гранати. За вказівкою «боса» кілер придбав одяг, маску, рукавиці, які після ліквідації судді повинен був знищити. З метою запобігання злочину правоохоронці провели заходи для затримання фігурантів. 19 березня оперативники, слідчі за підтримки відділу силового забезпечення ДСР Нацполіції затримали «смотрящого» та його помічника-кілера. «Смотрящий» раніше був судимий за вимагання та розбій. У фігурантів вилучили зброю, зокрема пістолет і з глушником, гранати, бити, кастет, одяг, чотири кг канабісу, боргові розписки від місцевих мешканців на близько 50 тисяч доларів, майже 4 000 пачок цигарок тощо. Обидва затримані у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Найближчим часом фігурантам буде повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, п. 12. ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України ( Носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Готуються клопотання в суд про обрання затриманим запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк до 15 років або довічне позбавленням волі.Національна поліція УкраїниМВС УкраїниПоліція Черкаської області#Черкаси #ДСР #поліція #новини

Posted by Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України on Wednesday, March 20, 2024

Як готувалися до вбивства судді

Затримані ретельно готувалися до вбивства: слідкували за суддею, вивчали його розпорядок дня, місця, в яких він найчастіше буває, маршрути пересування, придбали зброю та гранати. Кілер придбав одяг, маску, рукавиці, які після ліквідації судді повинен був знищити.

19 березня затримали організатора та його помічника-кілера. Організатор злочину раніше був засуджений за вимагання та розбій. У чоловіків вилучили зброю, зокрема пістолет із глушником, гранати, бити, кастет, одяг, 4 кг канабісу, боргові розписки від місцевих мешканців на близько 50 тис. доларів та майже 4 тис. пачок цигарок.

Яке покарання очікує на затриманих

Найближчим часом обом чоловікам повідомлять про підозру у замаху на умисне вбивство та у носінні, зберіганні, придбанні вогнепальної зброї та бойових припасів, Вже готують клопотання в суд про обрання затриманим запобіжних заходів — тримання під вартою. Їх можуть ув’язнити на 15 років або ж навіть довічно.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності