Росія вночі запустила по Україні 22 «шахеди»

Фото з відкритих джерел

Дрони-камікадзе долетіли до західних областей

Ввечері в неділю, 17 березня, та вночі в понеділок, 18 березня, Росія атакувала Україну дронами-камікадзе Shahed 136/131. Вибухи лунали в кількох областях.

Як повідомив вранці 18 березня Генштаб ЗСУ, росіяни випустили по території України 22 дрони-камікадзе Shahed 136/131, але 17 з них збила протиповітряна оборона.

Повітряні сили повідомляли про проліт дронів у напрямку кількох західних областей: Волинської, Рівненської, Львівської та Хмельницької. На Хмельниччині було чутно вибухи, наразі детальнішої інформації немає.

Також вибухи було чутно в Кременчуці на Полтавщині, а також на Дніпропетровщині. Зокрема, відомо про збиття над Дніпропетровщиною трьох «шахедів»: один збили над Синельниківським районом, ще два — над Криворізьким.

Як зазначив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, у Кривому Розі уламки впали на п'ятиповерхівку. Сталася пожежа, яку рятувальники приборкали. Пошкоджений дах, але, як стверджує Лисак, квартири цілі. Ніхто не постраждав.

«Шахеди» атакували Україну кількома хвилями: поки одна частина долетіла до заходу, нові дрони почали залітати з півдня. У Повітряних силах повідомили, що дрони збивали у межах Київської, Полтавської, Хмельницької, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Вінницької, Запорізької, Рівненської областей.

Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович повідомив, що внаслідок нічної ворожої дронової атаки в Олександрійському районі пошкоджено приватні промислові об'єкти і житлові будинки навколо. Вибуховою хвилею вибито вікна, уламками побито дахи. За його словами, інформації про постраждалих не надходило.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності