• Головна
  • Україна
  • Львівщина почала будувати фортифікації в Сумській області

Львівщина почала будувати фортифікації в Сумській області

Будівництво оборонних споруд на Сумщині

Спеціальні підрозділи зі Львівщини також очищають території області від російських мін

Львівська ОВА почала будувати фортифікації на території Сумської області. Таким чином Львівська область підтримала ініціативу Президента України Володимира Зеленського про зведення вздовж кордону та оборонної лінії трьох смуг фортифікацій, загальною довжиною понад 2000 кілометрів. Про це 15 березня повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Наша зона відповідальності – спорудження таких смуг у межах Сумщини. Щоб організувати процес належним чином, відрядили у Сумську область мого заступника Юрія Бучка та т.в.о. начальника управління капітального будівництва ОВА Романа Дулю”, — зазначив очільник області.

На місці вже працюють майже пів сотні осіб. До будівництва залучили 8 одиниць техніки. Крім спорудження лінії фортифікацій, спеціальні підрозділи зі Львівщини займаються розмінуванням територій, які постраждали від російської окупації.

Сьогоднішня трагедія в Одесі – ще одне нагадування, що русня – нелюди. Щирі співчуття рідним загиблих. Маємо всі включитися, щоб нас від країни-терористки відділяли мури, які неможливо здолати. Як фізичні, так і ментальні”, — наголосив Максим Козицький.

Раніше, 5 березня, в інтерв’ю LVIV.MEDIA очільник області повідомив, що Львівщина допомагатиме Сумській області у будівництві фортифікаційних споруд. Споруджуватимуть їх на кордоні з Росією або поблизу з ним.

“Два тижні тому ми мали делегування повноваження від Сумської обласної військової адміністрації на Львівську обласну військову адміністрацію щодо допомоги їм у будівництві фортифікаційних споруд. У нас є 15 таких замовлень”, — зазначив Максим Козицький.

“Ми відбираємо підрядника, робимо проєкти, позатверджуємо їх в Генеральному штабі. Кошти надходять на рахунки Львівської військової адміністрації, вона платить підрядникам за виконання таких робіт”, — розповів начальник Львівської ОВА. На Сумщині будувати фортифікаційні споруди будуть також і підрядники з Тернопільщини.

Необхідність залучати до будівництва підрядників з інших областей виникла, адже на Сумщині немає потужностей для будівництва такої кількості споруд одночасно, зазначив Максим Козицький. Та додав, що у будівництві братимуть участь також служба відновлення та інженерні війська України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності