• Головна
  • Україна
  • Обшуки у Сумській міськраді: службовців підозрюють у заволодінні грошима, призначеними для добровольчих формувань

Обшуки у Сумській міськраді: службовців підозрюють у заволодінні грошима, призначеними для добровольчих формувань

Обшуки у Сумській міськраді: службовців підозрюють у заволодінні грошима, призначеними для добровольчих формувань

Також процесуальні заходи проводяться і в інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми. 

У Сумах поліцейські проводять слідчі дії у міській раді. Про це 26 жовтня повідомили у Національній поліції України.

За попередніми даними, службові особи Сумської міської ради у змові з представниками комерційних структур налагодили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на придбання товарно-матеріальних цінностей для забезпечення потреб підрозділів добровольчих формувань територіальної громади.

Правоохоронці проводять обшуки у приміщеннях службових осіб міської ради та за місцями мешкання фігурантів. Кримінальне провадження розслідується за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Слідчі дії тривають.

Додамо, 3 жовтня міському голові Сум Олександру Лисенку повідомили про підозру за хабар сумою 2,13 млн гривень. Також підозру вручили директору департаменту інфраструктури міста. Під час досудового розслідування слідчі встановили, що мер та директор департаменту вимагали хабар за прийняття рішення про встановлення тарифу та нестворення штучних перешкод у діяльності підприємства, що займається вивезенням сміття. 2 жовтня, мера міста та директора Департаменту викрили одразу після одержання третьої частини хабаря — 1 430 000 гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності