• Головна
  • Новини Львова
  • Львівський суд посадив до в'язниці прикордонника за відмову служити в Сумському прикордонному загоні

Львівський суд посадив до в'язниці прикордонника за відмову служити в Сумському прикордонному загоні

Львівський суд посадив до в'язниці прикордонника за відмову служити в Сумському прикордонному загоні

Личаківський районний суд міста Львова визнав винним у невиконанні наказу та покарав позбавленням волі строком на один рік старшого лейтенанта Вадима Музиканського, який на початку березня 2022 року відмовився виконати наказ та відбути на місце несення служби до 5-го прикордонного загону ДПСУ в Сумську область.

Про це виданню Lviv.Media стало відомо з матеріалів справи №463/3948/22.

Зазначається, що старший лейтенант Вадим Музиканський був мобілізований на військову службу Галицько-Франківським центром комплектування 27 лютого 2022 року, відразу після повномасштабного вторгнення росії в Україну.

7 березня згідно з наказом Голови Державної прикордонної служби України №199-oc Вадима зараховано в розпорядження начальника Сумського прикордонного загону Державної прикордонної служби України.

Втім, 9 березня він відкрито відмовився виконати наказ та відбути на місце несення служби в 5-му прикордонному загоні ДПСУ, про що вказав письмово.

Личаківський районний суд Львова визнав його винним у непокорі, що є кримінальним правопорушенням, та покарав позбавленням волі строком на один рік. Також суд стягнув з обвинуваченого 12,2 тис. гривень витрат на залучення експертів.

Читайте також: 

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності