• Головна
  • Україна
  • Кличко відсторонив директора київського метро після розслідування Bihus.Іnfo

Кличко відсторонив директора київського метро після розслідування Bihus.Іnfo

У Брагінського знайшли незадеклароване майно на 52 млн грн

Журналісти знайшли у керівника метрополітену незадеклароване майно на 52 млн грн

Журналісти-розслідувачі Bіhus.Info у четвер, 14 березня, опублікували першу частину розслідування про незадеклароване майно директора Київського метрополітену Віктора Брагінського. У розслідуванні, зокрема, йшлося про квартири Брагінського і його рідні, та землі під Києвом. Через кілька годин мер столиці Віталій Кличко пообіцяв відсторонити директора столичного метро від виконання обовʼязків.

У родичів Брагінського є по кілька квартир та землі під Києвом

Відомо, що Віктор Брагінський очолює Київський метрополітен вже десять років. Журналісти Bіhus.Info зауважили, що він прийшов з амбітними планами й заявами про готовність розбудовувати підземку, натомість за ці роки проблем лише побільшало. Зокрема, з грудня минулого року частина синьої гілки метро не працює.

Журналісти проаналізували декларації Брагінського та його оточення і виявили у них по кілька квартир та землі під Києвом. Мама очільника метрополітену Віра Брагінська в січні 2024 року купила дві двокімнатні квартири в елітному ЖК. У коментарі журналістам вона сказала, що вкладалася у будівництво ще п’ять років тому. Також розслідувачі Bіhus.Info дізналися, що колишня дружина-мільйонерка директора метро наразі будує дачу в елітному селі під Києвом. За даними журналістів, Брагінський та його колишня дружина досі проживають разом.

У самого ж Віктора Брагінського декларація цілком відповідає його доходам — дві квартири (одна з них за два мільйони гривень), дача у Київській області та позашляховик Toyota Land Cruiser. Декілька років тому Брагінський продав своїй сестрі землю у Київській області за два мільйони гривень. Загалом розслідувачі виявили у керівника метрополітену незадеклароване майно вартістю 52 млн грн.

Реакція мера Києва

Віталій Кличко відреагував на розслідування через кілька годин після публікації. Він пообіцяв відсторонити директора Київського метрополітену від виконання обов’язків, “або (Віктор Брагінський — Ред.) не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення”.

“Злий вечір. З неприємними, скажемо так, відкриттями для мене… Висновок. Віктор Брагінський буде відсторонений від виконання обовʼязків директора столичного метро. Або не пручатиметься і сам напише заяву на звільнення. А далі фактами, оприлюдненими в розслідуванні журналістів Bihus info, мають займатися відповідні органи. Правоохоронні”, — написав мер Києва.

Тим часом журналісти-розслідувачі Bіhus.Info обіцяють опублікувати другу частину розслідування та детальніше розповісти про близьке оточення Віктора Брагінського.

Оновлено. У КМДА повідомили, що начальник КП “Київський метрополітен” Віктор Брагінський написав заяву на звільнення. Його обов'язки тимчасово виконуватиме головний інженер Київського метрополітену Віктор Вигівський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності