• Головна
  • Україна
  • Lifecell оштрафували на понад 10 млн грн за неготовність до блекаутів

Lifecell оштрафували на понад 10 млн грн за неготовність до блекаутів

штраф для lifecell

Мобільний оператор не зміг забезпечити роботу мережі під час ймовірних блекаутів на Рівненщині

НКЕК наклала штраф на оператора lifecell на 10,4 млн грн за неготовність до безперебійного надання послуг мобільного зв’язку під час можливих блекаутів у Рівненській області. Раніше Нацкомісія провела перевірку та виявила недолік у роботі lifecell. Усунути його оператор не зміг, повідомили у НКЕК   у середу, 13 березня.

Нацкомісія провела 22 перевірки у трьох українських операторів

У січні минулого року НКЕК розпочала перевірки операторів у кількох регіонах України. У операторів lifecell, Vodafone та Kyivstar комісія перевіряла готовність мереж до безперебійного надання послуг мобільного зв’язку протягом трьох діб під час можливих блекаутів.

Загалом НКЕК провела близько 22 перевірок у таких областях:

  • ПрАТ «ВФ Україна» — у Київській, Львівській, Одеській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській та Миколаївській областях;
  • ПрАТ «Київстар» — у Київській, Львівській, Одеській, Вінницькій, Харківській та Хмельницькій областях;
  • ТОВ «Лайфселл» — у Київській, Львівській, Одеській, Рівненській, Чернігівській, Сумській та Полтавській областях.

Фахівці виявили порушення у всіх трьох операторів мобільного зв’язку. Надалі оператори усунули порушення, однак на Рівненщині lifecell не виконав вимоги НКЕК.

«За результатами позапланової перевірки ТОВ «Лайфселл» стосовно забезпечення автономними джерелами електроживлення та паливно-мастильними матеріалами, які необхідні для сталого функціонування електронної комунікаційної мережі постачальника щонайменше протягом трьох діб у Рівненській області, зафіксовано невиконання вимог зазначеного розпорядження НКЕК», — зазначили у пресслужбі Нацкомісії.

Тому на lifecell наклали санкцію у вигляді штрафу у розмірі 0,1% доходу за останній звітний рік — це понад 10,4 млн грн.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності