• Головна
  • Україна
  • Росія вдарила ракетою по Одесі під час перебування там Зеленського і прем’єра Греції

Росія вдарила ракетою по Одесі під час перебування там Зеленського і прем’єра Греції

Дим в Одесі після ракетного удару 6 березня 2024, фото Protothema

Наразі відомо про п’ятьох загиблих

Російські окупаційні війська вдень у середу, 6 березня, атакували ракетою Одесу, коли у місті з візитом перебував прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомило грецьке видання Protothema.

Ціллю був Зеленський

Видання стверджує, що ціллю російських військ був кортеж президента України Володимира Зеленського — вибух стався, коли він перебував за 150 метрів від місцеперебування грецької делегації на чолі з Міцотакісом. Однак ця інформація не підтверджується, оскільки журналістка грецького мовника ERT повідомила, що вибух стався біля грецького консульства в Одесі, а Зеленський перебував у порту. Зазначимо, що відстань від генконсульства Греції до порту становить 2,1 км. Джерела видання кажуть, що ніхто з грецької делегації не постраждав.

Потужний вибух в Одесі стався незадовго до зустрічі прем'єр-міністра Греції з президентом України. У регіоні одразу ж було оголошено повітряну тривогу. Грецькі журналісти повідомили, що внаслідок удару загинули троє людей, але офіційно цю кількість не підтверджено.

Президент Володимир Зеленський, коментуючи удар, сказав, що є загиблі й поранені та зазначив, що не знає подробиць. «Ми бачили сьогодні цей удар. Ви бачите, з ким ми маємо справу, їм все одно, куди бити. Я знаю, що сьогодні були жертви, всіх деталей не знаю ще, але знаю, що є загиблі, є поранені», — сказав Зеленський, якого цитує «Суспільне».

За словами грецького прем’єра, вибухи були близько від них.

«Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід», — сказав Кіріакос Міцотакіс.

Оновлено. Речник ВМС у коментарі «Суспільному» повідомив, що внаслідок обстрілу загинули п’ятеро людей, також є поранені.

Коли оголосили повітряну тривогу

Повітряну тривогу в Одеській області оголосили о 10:41, після чого пролунав потужний вибух. О 10:45 у Повітряних силах повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння в областях, де оголошена повітряна тривога.

Раніше Зеленський обговорив з Міцотакісом оборонні потреби України. Перед цим грецькі ЗМІ повідомили, що влада країни розпорядилася підготувати до передачі Україні пакет обладнання й озброєння, яке більше не використовується збройними силами Греції, зазначає «Європейська правда».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності