Шмигаль анонсував скорочення третини міністерств

Денис Шмигаль вважає, що в міністерствах має працювати невелика кількість дуже якісних спеціалістів

Замість скорочених міністерств створять «центр уряду», який займатиметься адміністративними й допоміжними функціями для міністерств

Кількість міністерств в українському уряді хочуть скоротити на третину, повідомив на пресконференції в понеділок, 4 березня, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Хочемо скоротити кількість міністерств на третину, скоротити кількість державних службовців. Ми вже почали це робити. І в цьому році скорочено 20 тисяч державних вакансій», — сказав прем'єр.

Він повідомив, що Кабмін вже працює над створенням «потужного центру уряду», який зосередить на собі всі допоміжні адміністративні функції — відповідну юридичну підтримку, а також роботу Кабміну в кадровій, бухгалтерсько-фінансовій сфері. Раніше міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов припустив, що запуск центру уряду відбудеться до 2025 року.

Шмигаль пояснив, що міністерства мають мати невелику кількість дуже якісних, кваліфікованих спеціалістів, які формуватимуть державну політику. А центр уряду має якісно і швидко готувати документи, необхідні для міністерства.

«Працюємо над запровадженням сучасної системи управління людськими ресурсами у державних органах. Уже є пілотні системи, де ця система працює. Ми також працюємо над запровадженням так званої “Дії для держслужбовців”. Це цифровізація через певну гейміфікацію [використання ігрових практик та механізмів у неігровому контексті] роботи у держорганах», — сказав прем'єр.

Шмигаля запитали, чи не планується ліквідація Міністерства у справах ветеранів з розподілом його функцій між Міністерством соціальної політики та Міністерством оборони. Прем’єр-міністр відповів, що Міністерство у справах ветеранів має існувати як упродовж війни, так і якийсь час після її завершення. Водночас прем'єр зазначив, що є питання до ефективності такого міністерства, і наразі триває робота над цим.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності