Шмигаль запропонував Польщі побудувати перший в Україні платний автобан

Шмигаль запропонував Польщі побудувати перший в Україні платний автобан

Україна розраховує на участь польських компаній у будівництві нової концесійної дороги Краковець – Львів – Броди – Рівне

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запропонував Польщі побудувати автобан з Краківця через Броди та Львів до Рівного на умовах концесії. Про це він розказав на спільному брифінгу з польським прем'єром Дональдом Туском, який у понеділок, 22 січня, приїхав до Києва.

"Я запропонував прем'єр-міністру розглянути можливість участі польської сторони в будівництві автобану Краковець – Львів – Броди – Рівне. Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка, у свою чергу, є продовженням і частиною пан'європейського коридору E40", – сказав Шмигаль.

"Цей автобан має стати продовженням найдовшої польської автомагістралі А4, яка своєю чергою є продовженням німецького автобану", – пояснив чиновник.

Він додав, що польський бізнес може долучитися, і "ми запрошуємо до будівництва на концесійних умовах".

У березні 2021 року Укравтодор підписав меморандум із компанією Автомагістраль-Південь про будівництво першого концесійного автобану за маршрутом Краковець – Броди – Рівне. Документ передбачав, що компанія своїм коштом підготує пропозиції щодо здійснення державно-приватного партнерства.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності