• Головна
  • Україна
  • В Івано-Франківську банда невідомих била літніх людей і знімала це на відео

В Івано-Франківську банда невідомих била літніх людей і знімала це на відео

Невідомі нападають на перехожих в Івано-Франківську та знімають це на відео, скриншот

У поліції стверджують, що скарг до них не надходило, але на відео відреагували

В неділю, 3 березня, у соцмережах почали ширитися відео, на яких невідомі б’ють перехожих мешканців Івано-Франківська, зокрема літніх людей. На відео видно, як правопорушники били випадкових перехожих і застосовували до них газові балончики.

Як повідомило місцеве видання «Галка», вранці третього березня у анонімному Telegram-каналі «Чорний з Франківська» опублікували відео, де група людей, в тому числі на вулиці Мазепи, зі спини безпричинно нападають на одиноких перехожих, валять їх на землю та б'ють. Канал, який поширив ці відео, повідомив, що ці відео нападники публікують у закритих каналах, хизуючись цим.

На появу цих відео вже відреагувала поліція Івано-Франківської області. Правоохоронці повідомили, що під час моніторингу соціальних мереж вони виявили відео, на якому невідомі вчиняють протиправні дії до мешканців Івано-Франківська, зокрема літніх людей. На відео правопорушники завдавали випадковим перехожим тілесних ушкоджень, а також застосовували газові балончики. Водночас у поліції зазначили, що за допомогою до них ніхто не звертався.

Попри це, поліціянти одразу розпочали кримінальне провадження. Дії невідомих розслідують як групове хуліганство, вчинене з застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень. Нападникам загрожує від трьох до семи років в’язниці.

Крім того, поліція також звернулася до небайдужих мешканців Івано-Франківська з проханням повідомити будь-яку відому їм інформацію про нападників. Поліція запевнила, що гарантує анонімність. Інформацію можна повідомити на номер 102.

Згодом поліцейські повідомили, що встановили двох осіб причетних до вчинення правопорушень. Один з них, 16-річний хлопець, разом із своїми законними представниками уже доставлений до місцевого управління поліції, де дає визнавальні пояснення.

Йому уже оголосили підозру за вчинення хуліганства та вирішують питання щодо обрання йому запобіжного заходу. “Також поліцейські встановлюють місцезнаходження другого фігуранта та особу третього”, — йдеться у повідомленні.

Затриманий не є учасником жодних молодіжних рухів. Його батько — чинний військовий ЗСУ, доброволець. Також поліцейські уже встановили одну з потерпілих, яка підтвердила факти, викладені на відео, та встановлюють особи інших потерпілих.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності