• Головна
  • Україна
  • “Транспортний безвіз” України з Туреччиною триватиме щонайменше до кінця війни

“Транспортний безвіз” України з Туреччиною триватиме щонайменше до кінця війни

“Транспортний безвіз” України з Туреччиною триватиме щонайменше до кінця війни

Це дозволить продовжувати здійснювати вантажні перевезення до та із Туреччини, а також перевозити вантажі транзитом без спеціальних дозволів

Україна домовилася з Туреччиною про продовження лібералізації вантажних перевезень. Термін дії “транспортного безвізу“, який включає двосторонні вантажні перевезення без спеціальних дозволів, триватиме щонайменше до завершення війни з Росією, повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у четвер, 29 лютого.

Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України домовилася про продовження лібералізації вантажних перевезень з Міністерством транспорту та інфраструктури Туреччини під час засідання Змішаної комісії з перевезень. Таким чином, щонайменше до кінця війни з Росією, не потрібно спеціальних дозволів для вантажних перевезень з України до Туреччини та навпаки. Також домовленості включають бездозвільний проїзд для транзитних перевезень та порожніх вантажівок. Крім цього, вдалось збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення до та із третіх країн на одну тисячу — до 3500.

“Продовження лібералізації вантажних перевезень — це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% — автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів”, — зазначив Віцепрем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

На цьому ж засіданні команда з України обговорювала з представниками Туреччини перевезення пасажирів. У межах реформи міжнародних автобусних перевезень будуть верифіковані всі автобусні маршрути, щоб мати актуальну мережу та дати можливість бізнесу відкривати нові. Також вдалося домовитися про 400 дозволів на виконання нерегулярних пасажирських перевезень до Туреччини. Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач зазначив, що незабаром ці дозволи доставлять в Україну та передадуть перевізникам.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності