• Головна
  • Україна
  • Керівника Укртрансбезпеки Миколаївщини затримали за побори з перевізників

Керівника Укртрансбезпеки Миколаївщини затримали за побори з перевізників

Місцеві ЗМІ повідомили, що затриманим виявився Олександр Корніло, фото ДБР

Посадовець незаконно отримував від перевізників щодня по 50 тис. грн

Співробітники Державного бюро розслідувань спільно з Департаментом стратегічних розслідувань Національної поліції затримали керівника Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) Миколаївської області, повідомила пресслужба ДБР у вівторок, 27 лютого.

Як сказано в повідомленні, Протягом 2023 року та до початку 2024 року виконувач обов’язків начальника Укртрансбезпеки у Миколаївській області налагодив систему поборів із підприємців. Чоловік, за даним слідства, встановив щомісячну «таксу» від 500 гривень до 5 тисяч гривень із перевізника за можливість спокійно працювати при перевезенні товарів областю. Сума залежала від кількості вантажівок у комерсантів.

За оперативними даними, за такий «контроль» над безпекою на транспорті посадовець за день отримував щонайменше 50 тисяч гривень незаконного прибутку.

Правоохоронці затримали посадовця Укртрансбезпеки під час отримання чергового хабаря. Фігуранту оголосили підозру за 5 фактами вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція статті передбачає покарання до 10 років позбавлення волі. Нині правоохоронці встановлюють інших людей, причетних до оборудки.

Правоохоронці не називають ім’я затриманого керівника «Укртрансбезпеки». Однак, як пише місцевий сайт News.pn, ним виявився виконувач обов’язків начальника відділу державного нагляду (контролю) у Миколаївській області Державної служби України з безпеки на транспорті Олександр Корніло. Також видання повідомляє, що 26 лютого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави, розмір якої не повідомляється.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності