• Головна
  • Україна
  • Велика Британія виділить близько 280 млн євро на виробництво і закупівлю артснарядів для України

Велика Британія виділить близько 280 млн євро на виробництво і закупівлю артснарядів для України

Фото ілюстративне

За словами Міністра оборони Великої Британії, артилерія є критично необхідною для України

У суботу, 24 лютого, уряд Британії заявив, що протягом 2024 року інвестує майже чверть мільярда фунтів стерлінгів у закупівлю та виробництво артилерійських боєприпасів для України. Таке рішення зумовлене тим, що артилерія виявилася критичною для стримання російських військ на полі бою, йдеться на сайті британського уряду.

“Сьогоднішнє оголошення про виділення 245 млн фунтів стерлінгів припадає рівно на два роки з того дня, як Путін розпочав своє незаконне повномасштабне вторгнення в Україну. Артилерія виявилася критично важливою для успіхів України на полі бою, постійно пригнічуючи російські війська і не даючи їм змоги здійснити значні прориви” — розповіли в уряді Британії.

Окрім того, Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив, що країна зробить все можливе, щоб Україна могла продовжувати боротися до перемоги. За його словами, новий пакет фінансування поповнить запаси артилерійських боєприпасів України, які є критично важливими для військових дій.

"Україна не зможе виграти війну проти РФ без підтримки міжнародної спільноти — і саме тому ми продовжуємо робити усе можливе, щоб ЗСУ могли боротися до перемоги. Майже чверть мільярда фунтів стерлінгів, виділених Великою Британією, збільшать українські запаси артилерійських боєприпасів, яких критично не вистачає. Разом ми забезпечимо поразку Путіна та перемогу демократії, міжнародного порядку та українського народу", — сказав Грант Шеппс.

Нагадаємо, раніше цього тижня Британія оголосила про передачу Україні ще 200 протитанкових ракет Brimstone. Разом з ними кількість таких ракет, наданих Україні Британією з початку повномасштабного вторгнення сягне 1,3 тис.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності