• Головна
  • Україна
  • У горах Румунії знайшли тіло замерзлого на смерть 22-річного чоловіка з України

У горах Румунії знайшли тіло замерзлого на смерть 22-річного чоловіка з України

Фото автомоблія гірських рятувальників Румунії

Чоловік разом з двома товаришами намагалися горами перетнути кордон з Румунією

Румунські прикордонники затримали двох ухилянтів, які незаконно перетнули кордон. Про це 14 лютого повідомили у Державній прикордонній службі України. Затримані розповіли, що з ними був ще один 22-річний українець, який зник. Згодом його тіло виявили у горах.

Видання Hotnews.ro повідомило, що спершу двоє українців не зізналися прикордонникам Румунії, що з ними був ще третій ухилянт. Тож його деякий час навіть не шукали. А двох знайдених передали медикам.

“Українці втомлені, мокрі, голодні, з легким переохолодженням. Двох українців передали екіпажам медиків, які прибули на підтримку. Дія завершена. Гірські рятувальники відступають на базу”, — написав Ден Бенга начальник рятувально-пошукової гірської групи у Румунії.

Про третього, 22-річного зниклого чоловіка, рятувальників сповістила його дружина, яка зателефонувала на 112, і розповіла, що він вирушив до Румунії вранці у понеділок, 12 лютого. У вівторок, 13 лютого, зв’язок з ним зник. Мобільний сигнал був відсутній, а останнє місце перебування, відоме дружині, свідчило про те, що він уже в Румунії, неподалік від кордону з Україною.

Тож знайдені чоловіки згодом зізналися, що кордон з ними перетинав ще третій юнак. Проте він, начебто повернувся назад. Коли рятувальна група стала обстежувати територію, то третього таки знайшли у горах Румунії мертвим.

“Якби вони повідомили нам, коли ми їх знайшли, що вони покинули його вище, де вони були, ми мали б шанс врятувати й третього”, — йдеться у повідомленні рятувальників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності