• Головна
  • Україна
  • На Волині викрили цех з незаконного виробництва тютюну в промислових масштабах

На Волині викрили цех з незаконного виробництва тютюну в промислових масштабах

Волиняни налагодили цикл повного виробництва тютюну — від вирощування до висушування й ферментування, фото поліції

Вартість не сплаченого акцизного податку лише за вилучений у волинян тютюн складає понад 100 млн грн

Детективи Бюро економічної безпеки з поліцією та СБУ викрили групу волинян, які налагодили повний цикл незаконного виготовлення тютюну для куріння. Для цього вони вирощували тютюн і встановили лінію з переробки сировини у власному господарстві.

«Ліцензій на виробництво тютюнових виробів «бізнесмени» не отримували. Підпільне підприємство ретельно охоронялось та було огороджене високим парканом з системою відеонагляду і сигналізацією», — повідомила Київська міська прокуратура.

Своєю чергою поліція уточнила, що Жителі Волинської області організували вирощування тютюну у складському приміщенні. Для ефективного ведення “бізнесу” учасники організованої групи змонтували професійну лінію з високотехнологічного обладнання для підготовки тютюну, шляхом його висушування, подрібнення та подальшого ферментування. Далі вони продавали його гуртовими партіями на території Волинської, Львівської та Київської областей. Ринкова вартість вилученої сировини становить понад 20 млн грн.

За інформацією Бюро економічної безпеки, в результаті обшуків за місцями проживання організаторів незаконного виробництва тютюну та у виробничих приміщеннях було вилучено майже 34 тонни тютюну, а також чорнові записи, мобільні телефони та промислове обладнання. У БЕБ зазначили, що Вартість не сплаченого акцизного податку тільки за вилучений тютюн складає понад 100 млн грн.

Наразі правоохоронці встановлюють покупців тютюну та людей, що можуть бути причетними до незаконного виробництва сигарет, а також походження сировини. 

Наразі за цим фактом правоохоронці розпочали розслідування. Дії волинян, які налагодили виробництво тютюну, кваліфікують як незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів. Їм загрожує штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності