• Головна
  • Україна
  • За викрадення та вбивство громадянки Латвії затримали чотирьох українців та двох росіян

За викрадення та вбивство громадянки Латвії затримали чотирьох українців та двох росіян

За викрадення та вбивство громадянки Латвії затримали чотирьох українців та двох росіян

Злочинці викрали та вбили мешканку Латвії, щоб заволодіти її житловим комплексом вартістю понад 4 млн євро

Правоохоронці України та Латвії викрили учасників злочинної групи, які викрали та вбили мешканку Латвії. Жінка була власницею житлового комплексу вартістю понад 4 млн євро на березі моря в курортному місті Саулкрасти. Комплекс складався з понад 30 апартаментів, паркінгів та інших об‘єктів, які жінка здавала в оренду. Про це 5 лютого повідомили в Офісі генерального прокурора.

Жінка зникла восени 2019 року. Востаннє її бачили з чоловіком, який приходив оглянути нерухомість. Згодом з’ясувалося, що латвійку викрали, щоб заволодіти її майном. Злочин спланували двоє громадян Росії, які жили у Латвії як біженці. Для викрадення жінки росіяни запросили трьох знайомих українців, які спеціально для цього приїхали в Латвію.

Вдаючи потенційних клієнтів, учасники злочинної групи виманили жінку з житлового комплексу, затягли в машину та вивезли за місто. Там тортурами й погрозами намагалися змусити її переписати на них маєток. А коли жінка відмовилась — вбили. 

Для розкриття злочину створили міжнародну слідчо-оперативну групу з українських та латвійських поліцейських. Росіян взяли під варту правоохоронці Латвії. Обом чоловікам обрали запобіжний захід — тримання під вартою. А інших чотирьох учасників групи — громадян України, знайшли та затримали в Київській та Донецькій областях. Серед них був і нотаріус, який підробив документи на право власності маєтку вбитої, щоб переоформити його на членів угрупування.

Чотирьом українцям повідомили про підозру в умисному вбивстві, викраденні людини, шахрайстві та підробленні офіційного документа. Їх теж тримають під вартою. Громадян Росії судитимуть в Латвії за аналогічними статтями кримінального кодексу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності