• Головна
  • Україна
  • Дезертир видурив у дружини полоненого 70 тис. грн за повернення чоловіка додому

Дезертир видурив у дружини полоненого 70 тис. грн за повернення чоловіка додому

Дезертир видурив у дружини полоненого 70 тис. грн за повернення чоловіка додому

Шахрай вимагав від жінки 100 тис. гривень. Дружина військовополоненого встигла передати йому 70 тис. грн. Під час отримання останньої частини грошей шахрая затримали

На Сумщині правоохоронці затримали шахрая, який вимагав хабар у дружини військовополоненого. Чоловік запевнив знайому, що зможе допомогти визволити з полону її чоловіка, адже нібито має зв’язки зі службовцями, які займаються пошуком та обміном військовополонених. Про це 31 січня повідомили у Національній поліції України.

Зловмисник запевнив дружину військовополоненого, що зможе вплинути на те, щоб її чоловіка включили до списків обміну. При цьому чоловік розповідав про свій статус нібито військовослужбовця, казав, що має звання полковника. А також наголошував, що особисто знайомий зі службовими особами, які займаються пошуком та обміном військовополонених. 

Жінка протягом декількох місяців перерахувала шахраєві 70 тис. гривень. Проте чоловік на цьому не зупинився і став вимагати у жінки ще 30 тис. гривень, частина з яких начебто буде скерована на “вирішення питання”. Саме під час передачі цієї частини грошей зловмисника і затримали правоохоронці.

Як виявилось, затриманий є 37-річним сержантом однієї з військових частин, який не повернувся на місце служби після лікування. Дезертиру загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності