• Головна
  • Новини Львова
  • На Львівщині судитимуть шахраїв, які видурили 700 тис. грн через фішингові посилання

На Львівщині судитимуть шахраїв, які видурили 700 тис. грн через фішингові посилання

Фото: Кіберполіція

Жертвам пропонували перейти за посиланням та отримати соціальні виплати від Президента України, ООН, UNICEF та інших організацій

Кіберполіція викрила у Львівській області організацію, члени якої розсилали фішингові посилання на нібито оформлення соціальних виплат. Коли людина переходила за посиланням та вводила свої персональні дані, злочинці отримували доступ до її банківських рахунків, повідомили у Кіберполіції, у вівторок, 9 січня.

За даними правоохоронців, незаконну діяльність організували двоє осіб. Також шахраї залучили до групи ще шістьох людей від 20 до 40 років. Злочинці створювали фішингові посилання нібито на офіційні сайти урядових органів та банківських установ і поширювали їх у соцмережах та месенджерах. Користувачам пропонували оформити грошову допомогу від Президента України, ООН, UNICEF та інших організацій.

Коли людина входила на фейковий сайт та вводила свої особисті дані для реєстрації, шахраї отримували доступ до її облікового запису в онлайн-банкінгу. Після цього, злочинці замінювали фінансові номери телефонів жертви на свої. Так зловмисники заволодівали коштами потерпілих і виводили їх на власні рахунки.

У ході досудового розслідування поліцейські довели, що члени організації завдали понад 700 тис. грн збитків. Під час обшуків у злочинців вилучили комп’ютери, накопичувачі даних, мобільні телефони, банківські та сім-картки, майже 400 тисяч гривень, автомобілі, а також вогнепальну зброю та психотропи.

Членів групи затримали й оголосили їм підозри за злочинну діяльність. Шістьом підозрюваним обрали запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави, ще двом — тримання під вартою з правом внесення застави. Обвинувальний акт стосовно восьми членів організації скерували до суду. Шахраям загрожує до п`ятнадцяти років ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності