• Головна
  • Україна
  • Депутата з Луганщини судитимуть за розкрадання на ремонті закарпатських доріг

Депутата з Луганщини судитимуть за розкрадання на ремонті закарпатських доріг

Депутату інкримінують кілька статей ККУ, фото Офісу генпрокурора

На розкрадені гроші депутат купив собі автомобіль

У Закарпатській області судитимуть підприємця, який також є чинним депутатом однієї з районних рад Луганської області, за розкрадання грошей на ремонті доріг у Хустському та Іршавському районах. Про це у вівторок, 30 січня, повідомила Закарпатська обласна прокуратура. Водночас справу розслідують ще з липня 2023 року.

За інформацією правоохоронців, депутат був директором фінансово-промислової групи і мав вплив на низку інших товариств. У їхніх документах він вказував себе головним бухгалтером і забезпечував ведення фінансових питань одними й тими ж людьми.

Як стверджують у прокуратурі, підприємець організував схему, за якою товариства брали участь у публічних закупівлях, подаючи тендерну пропозицію із заниженою вартістю. Однак обсяги виконаних робіт із поточних чи капітальних ремонтів на відрізках доріг Хустського та Іршавського районів підрядник завищував. Це було відображено у фальсифікованій звітній документації. Далі отримані від оборудки кошти шляхом фіктивних фінансових операцій перераховували на розрахункові рахунки пов’язаних осіб, після чого вони переходили у власність підприємця та його близьких родичів.

Крім того, як стверджують у прокуратурі, за рахунок незаконно отриманих бюджетних грошей депутат придбав у власність товариства автомобіль Mercedes-Benz GLS 400 за понад 4 млн грн, який згодом перереєстрували на його дружину. Наразі автомобіль арештовано. Депутату інкримінують організацію заволодіння чужим майном і підроблення офіційних документів, а також легалізацію (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Водночас правоохоронці не вказали ані імені депутата, ані назви його компаній.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності