• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала гендиректора львівської компанії та полковника ЗСУ за розкрадання бюджетних грошей

СБУ затримала гендиректора львівської компанії та полковника ЗСУ за розкрадання бюджетних грошей

СБУ затримала гендиректора львівської компанії та полковника ЗСУ за розкрадання бюджетних грошей

Хабар у 45 тис. доларів США призначався за підписання контракту про постачання товарів для ЗСУ

Служба безпеки України затримання полковника ЗСУ та керівника львівської компанії-постачальника оборонних товарів, яких підозрюють у розкраданні бюджетних коштів, призначених для Сил оборони. Про розкриття ще однієї схеми розкрадання грошей на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України повідомили у п’ятницю, 19 січня.

Як повідомила СБУ, затримані: полковник ЗСУ, начальник одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та генеральний директор львівської компанії-постачальника оборонних товарів. За даними правоохоронців, чоловіки налагодили схему відкатів під час укладання контракті, їх затримали на гарячому у Києві.

“Військовий посадовець мав отримати від підприємця хабар у розмірі майже 45 тис. доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ. СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого траншу — 14,6 тис. американських доларів”, — йдеться у повідомленні СБУ.

При цьому сума запланованої угоди підприємця зі Збройними силами становила 36 млн грн. Правоохоронці вже провели понад 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання зловмисників у Києві та Львові і вилучили документи та чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми та майже 10 млн готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ⁠ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди);
  • ⁠ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Суд вже обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 млн грн кожному. Розслідування триває, зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності