• Головна
  • Україна
  • Омбудсмен помітив неточності у “списку полонених”, які наче були на борту літака Іл-76

Омбудсмен помітив неточності у “списку полонених”, які наче були на борту літака Іл-76

Омбудсмен помітив неточності у “списку полонених”, які наче були на борту літака Іл-76

Там є українці, яких вже раніше обміняли

Деяких українських військовополонених з оприлюдненого російськими ЗМІ списку осіб, які начебто були на борту літака Іл-76, вже обмінювали. Про це заявив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець, пише видання Sky News.

Список українських військовополонених, які за інформацією російських ЗМІ нібито перебували на борту розбитого літака Іл-76, містить розбіжності, заявив Уповноважений з прав людини. “Так, ми знайшли в списку громадян України, яких раніше вже обмінювали”, – сказав Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, йдеться про список з іменами 65 людей, який напередодні, 24 січня, оприлюднила у російських ЗМІ Маргарита Симонян, і яких, начебто, Росія готувала на обмін з Україною. Полоненні з цього списку, начебто, перебували у літаку, який 24 січня впав в Білгородській області. В Росії стверджували, що нібито на літаку були 65 полонених, 6 членів екіпажу та 3 супроводжуючих. Москва звинувачувала Україну у збитті літака.

В ГУР Міноборони підтвердили, що вчора дійсно мав відбутися обмін. Але заяву про те, що в літаку перебували українські військовополонені у розвідці не підтверджують. У середу ввечері президент Володимир Зеленський закликав провести міжнародне розслідування. За словами омбудсмена Лубінця, немає жодних ознак, які б вказували, що на борту того літака Іл-76 могли бути десятки людей, як заявляють у Росії. Також повідомлялося, що СБУ відкрила справу через падіння Іл-76 у Бєлгородській області. Розслідування здійснюється за порушення законів та звичаїв війни.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності