• Головна
  • Україна
  • Масштабні технічні збої сталися в «Укрпошті» та системі «Шлях»

Масштабні технічні збої сталися в «Укрпошті» та системі «Шлях»

Попри збій, у відділеннях «Укрпошти» можна надіслати й отримати посилку

Під масштабною хакерською атакою також перебуває «Нафтогаз»

Після того, як «Нафтогаз» повідомив про потужну хакерську атаку на центр обробки даних компанії «Газмережі», про збої також повідомили «Укрпошта» й «Укртрансбезпека», яка адмініструє систему «Шлях».

«У наших IT-системах відбувся значний технічний збій. Наші спеціалісти активно працюють над усуненням проблеми та відновленням повноцінної роботи, але це може зайняти деякий час», — сказано в повідомленні «Укрпошти» в четвер, 25 січня.

В компанії додали, що у відділеннях «Укрпошти» зараз є можливість видавати посилки та приймати платежі. Надання інших послуг відновиться згодом, запевнили в «Укрпошті».

Також про технічний збій повідомила «Укртрансбезпека», яка, зокрема, адмініструє систему «Шлях», завдяки якій волонтери можуть виїздити за кордон. «Через технічний збій роботи дата-центру тимчасово відсутній доступ до Системи «ШЛЯХ» та офіційного сайту Укртрансбезпеки», — сказано в повідомленні.

У ньому зазначається, що Технічний відділ вже вирішує проблему. «Укртрансбезпека» запевнила, що система «Шлях» відновить роботу найближчим часом.

Нагадаємо, раніше про масштабну хакерську атаку повідомила компанія «Газмережі», підпорядкована «Нафтогазу». В повідомленні йшлося, що атака здійснюється на дата-центр компанії. Через це не працюють сайти «Нафтогазу» та його call-центр.

Оновлено. 26 січня стало відомо, що хакери атакували дата-центр «Парковий», в якому зберігається інфраструктура «Укрпошти» й «Укртрансбезпеки». 26 січня «Парковий» повідомив про ліквідацію наслідків атаки, а «Укрпошта» й «Укртрансбезпека» заявили про відновлення роботи.

Нагадаємо, у ніч на 23 січня невідомі влаштували хакерську атаку на систему теплопостачання Львова, унаслідок чого жителі Сихівського району лишилися без тепла й гарячої води. Утім, опалення й гаряче водопостачання швидко відновили.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності